![[Resim: ZFSO87.webp]](https://resmim.net/cdn/2024/02/23/ZFSO87.webp)
Bu yeni özellik, “Yazmama Yardım Et” olarak adlandırdı ve kullanıcıların yazılarını daha iyi hale getirmelerine yardımcı olmaya başladı. Örneğin, bir iş e-postasına kısa ve sade bir yanıt yazdığınızı varsayalım. Yazmama Yardım Et, bu yanıtı daha uzun, detaylı ve profesyonel bir şekilde yeniden yazabiliyor. Ya da bir web sitesinde bir ürün hakkında yorum yapmak istiyorsunuz. Yazmama Yardım Et, size ilgi çekici ve ikna edici bir inceleme metni oluşturuyor.
Yazmama Yardım Et, şu anda sadece Chrome’un masaüstü sürümünde kullanılabilir durumda. Google, bu özelliği mobil cihazlara da getireceğini henüz açıklamadı. Ayrıca, bu özelliğin ilk defa Google I/O 2023 etkinliğinde tanıtıldığını ve o zamandan beri geliştirildiğini hatırlatalım.
Google, bu özelliği kullanırken dikkatli olunması gerektiğini de belirtiyor. Şirket, kullanıcıların kişisel bilgilerini Yazmama Yardım Et ile paylaşmamaları gerektiğini söylüyor. Çünkü bu özellik, yazılan metinleri üçüncü taraflarla paylaşabilir veya saklayabilir. Google, bu özelliğin eğitimi için kullanıcı verilerini kullanmadığını, sadece yazma kalitesini artırmak için çalıştığını ifade ediyor.